19 november 2011

En vecka går fort

..... och vi har hunnit anpassa oss till tiden, dygnet och bristen på sol.
Hösten i Sverige och speciellt i Nyttorp är verkligen njutbar ändå och jag är sååå tacksam för varje dag som  går utan snö.
Mannen är dock snäll och sätter vinterdäck på alla bilarna för alla eventualiteter och snöskyffeln är framplockad och vilar utanför ingångsdörren - som ett hot mot Kung Bore. Han skulle bara våga!
Helgen som kommer är återigen fylld av glada tilltag.
Fredagen börjar med utflykt söder om Kalmar till Stuvenäs herrgård där vi bjuds på musikunderhållning, middag och övernattning.
Allt med varmt tack till Mannens kära arbetskamrater som han nu lämnat för ett fortsatt flitigt och strävsamt liv på gården.
Han känner saknaden det märks, men samtidigt är han så innerligt lycklig att äntligen få tid att slutföra många projekt här hemma på gården. Projekt som fått ligga och vänta i många, långa år.
Glädjen över att rå sin egen tid tar överhanden och det var dags nu - det enades vi om. Det är vår tid nu- den vill vi vårda.
Lördagen forsätter vi färden mot Österlen i Skåne för att återigen ta in på hotell och slott. På slottet ska teatern förtrolla oss med spökhistorier och kriminalnoveller där vi som publik får vara med att lösa gåtor.
Ska bli väldans intressant och roligt.
Söndagen blir det besök hos familjen igen och middag med några av barnen på båda våras sidor.
Måndag ställer vi kosan norrut för att förhoppningsvis ha med min gyllene skinnsoffa i släpet. Soffan har varit "på semester" hos Rebeccas familj (på vinden).
Får se var den ska placeras och finns ingen plats får jag skiljas ifrån den via försäljning på Blocket kanske?

I eftermiddag ska vi glädje gode vännen Anders med en udda present - en "hemodlad kruka".
Anders fyller år, vill inte ha presenter - men visst får man komma med en liten blomma va?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar