27 januari 2013

Mat, mat och mer mat

Mat, middagar, tilltugg i långa banor.
Mat är ett väldigt trevligt sätt att umgås och vi försöker hitta på trevliga maträtter tillsammans med grannarna. Det kommer förslag och idéer och ibland förverkligas de.
Som igår:
Grannen Eddie har rykten om sig att vara en hejare på att göra den lokala rätten KROPPKAKOR.
Personligen har jag MYCKET dålig erfarenhet av dessa "små grå" som ligger där på ett fat och ser mindre aptitliga ut.
Jag har provat några gånger och ätit dem enligt konstens regler - och med tillbehör - men har verkligen inget att tillföra för en rekommendation.
Nåja, skam den som ger sig.
Eddie lovade att detta skulle bli måltidernas måltid och jag lovade återigen att prova.
Kvällen blev supertrevlig tillsammans med 4 övriga grannar - alla med vurm för dessa underliga, små runda och grå tingestar.
Rykande, heta låg de på  ett vackert fat på bordet tillsammans med små, söta smörfyrkanter på en extra tallrik, rårörda lingon samt en stor kanna fet, härlig grädde.
VILKEN SKILLNAD!
Jag åt 2 stora kroppkakor med härlig sälta och massor med kryddat fläsk. De andra lyckades klämma i sig 4 var!
Mjölk eller öl - ja jag är ju ingen kalv,  så valet var inte svårt.
GOTT!
Photo: Så börjar vi äventyret

Idag börjar vi om med matorgierna och nu är det vår tur.
Hemlagad, mustig, het gulaschsoppa och ett kraftigt vin till detta!
Vi toppar gulaschsoppan med fin smetana och njuter.
Vi beslutade att tillbringa middagskvällen i Brygghuset och just nu knastrar det en härlig eld i vedspisen.
Soppan puttrar på spisen och vi börjar med ett eget dopp i den varma bubbelpolen.
Därefter en mjukisdress, varma, ulliga fårtofflor och sedan samlas vi runt soppgrytan.
Färskt bröd och ost serveras till.
Välkomna.
Gulaschsoppa  Receptbild - Allt om Mat
Utanför fortsätter vinden att virvla runt fuktig snödimma - but who cares??? Vi har det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar