11 april 2011

Helg, avkoppling, vårkänslor

...ja hela köret på en gång.
Per ska jobba i Hamburg och jag tog tillfället i akt att följa med på en underbar tur genom ett exploderande, ja fullkomligt osannoligt vårväder.
Skåne har kommit en bra bit längre i sin blomning än Småland och Danmark stoltserar med spirande gräsmattor och blommande forsythia.
Tyskland har formligen exploderat denna helg (glad att jag INTE är pollenallergiker) och här prunkar all sköns färger på tulpaner, hyacinter, påsk- och pingstliljor och magnolia. Allt till fantastiska + 22 grader!
Uteserveringarna bara myllrar av folk som vänder bleka ansikten mot en strålande sol och folk åker rullskridskor och cyklar i shorts och T-shirt.
Att sitta på en uteservering med ett glas öl, lagom källarsvalt, eller kanske ett riktigt utsökt vin är verkligen en lisa för själen.
Promenaden genom Lübeck var en överraskning eftersom ca 1200 motocykelentusiaster hade enats om att träffas här just denna helg.
NJUTBART! 
Så var även rundturen på floden Trava med alla sevärdheter.
Verkligen ett underbart sätt att se städer på. Massor av information och roliga anekdoter om staden och dess byggnader - men inget som blir trist och korvstoppning.
Jag hittade min egen lilla hoj att vila trötta ben på
Se själv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar